Agama kang Jejeg


Negari Indonesia sak punika wonten 6 agamai ingkang dipun akui midherek hukum ing negari Indonesia, Inggih punika agami, Islam, Kristen, Katholik, Hindhu, Budha, Konghucu. Sedaya agami punika sampun dipun sempunakaken kanthi agami Islam inggih syari’atipun nabi Muhammad SAW. Saterasipun kangge nindakaken dakwah Islam amar makruf nahi munkar, tumunten tuwuh mapinten-pinten organisasi Islam ingkang gadhahi konsep idiologi ingkang sami.


الحمدلله الذى يهدى من يشاء الى صراط مستقيم نحمده سبحانه وهو البرالرحيم, اشهد ان لا اله الاالله الملك الحق المبين واشهد ان محمدا عبده ورسوله الصادق الوعد الامين, اللهم صل وسلم وبارك على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين اما بعد: فياايهالمسلمون الكرام اوصيكم واياى بتقوى الله وطاعته لعلكم تفلحون

Kaum muslimin jema’ah Jum’ah Rahimakumullah,
Manungsa punika salah satunggalipun makhlukipun Gusti Allah ingkang dipun dadosaken kanthi wujud ingkang paling sempurna, “laqod kholaqnal insaana fii ahsani taqwim”. Kanthi punika manungsa dipun paringi akal, qalbun lan nafsu. Kanthi punika kangge ngurus wontenipun alam punika manungsa betahaken aturan. Sahingga wonten ing negari Indonesia sak punika wonten 6 agamai ingkang dipun akui midherek hukum ing negari Indonesia, Inggih punika agami, Islam, Kristen, Katholik, Hindhu, Budha, Konghucu.

Sedaya agami punika sampun dipun sempunakaken kanthi agami Islam inggih syari’atipun nabi Muhammad SAW. Saterasipun kangge nindakaken dakwah Islam amar makruf nahi munkar, tumunten tuwuh mapinten-pinten organisasi Islam ingkang gadhahi konsep idiologi ingkang sami. Ananging kejawi organisasi Islam ugi wonten organisasi ingkang rumaos organisasi Islam ananging gadhahi konsep idiologi ingkang mlenceng saking dasar hukumipun Islam. Piyambakipun gadhahi keyakinan wonten nabi malih saksampunipun nabi Muhammmad SAW.
Kanthi punika mangga kita gatosaken pangendikanipun Allah SWT QS. Al Ahzab: 40
“ Muhammad iku babar pisan dudu bapak saking wong lanang ing antarane sira, ananging dheweke Rasulullah lan penutupe para nabi. Lan satuhune Allah Maha Pirsa marang sekabehane”.

Ayat punika nedahaken dhateng kita bilih sasampunipun nabi Muhammad sampun boten wonten nabi lan ugi sampun boten wonten wahyu lan kitab suci. Kejawi saking punika Gusti Allah ugi sampun ngendika bilih agami Islam punika sampun sempurna, kasebat wonten ing dalem Alquran surat Al Maidah: 3
“Ing dina iku Ingsun sempurnakake kanggo sira agamanira, lan Ingsun cukupake kanggo sira nikmat Ingsun, lan wus Ingsun ridhai Islam iku dadi agamanira”.

Ayat punika dipun wahyukaken dhateng nabi Muhammad nalika piyambakipun nindakaken haji wada’ utawi haji perpisahan. Tumunten sasampunipun Rasulullah nampi wahyu punika dipun aturaken dhateng para umatipun, lan boten dangu malih Rasulullah SAW seda.
Saking kedadosan punika paring iktibar dhateng kita sedaya bilih sempurnanipun tiyang Islam inggih punika ingkang sampun saget nindakaken ibadah haji tentunipun ingkang sampun mampu. Kaping kalih Allah SWT paring wahyu ingkang ngendikakaken bilih ing dinten punika Allah sampun nyempurnanken agama Islam. Kaping tiga kanthi tansah ngugemi Alquran lan hadisipun Rasulullah SAW Allah badhe nyekapi sedaya kabetahanipun para manungsa. Kaping sekawan Allah SWT sampun paring ridha bilih Islam dados agami kita.

Kanthi punika ikhtilafipun, umat mangga kita sikapi kanthi dewasa, jalaran bedanipun pemikiran punika minangka rahmat saking ngarsa dalem Allah kejawi bedanipun keyakinan ing salebetipun agami punika kedah kita konduraken dhateng Alquran lan hadisipun Rasulullah SAW.
Pemerintah Indonesia sampun paring piugeran kangge mujudaken rukunipun umat beragama, ingkang kawastanan tri kerukunan umat beragama: sepindah rukun kalian tiyang Islam, kaping kalih rukun kalian umat sasanesipun Islam, kaping tiga rukun antawis umat beragama kalian pemerintah, utawi antawis ulama’ lan umaro’.

Insya-Allah kanthi ngugemi syari’at agami Islam kanthi sak sae-saenipun, lan ugi ngugemi syariat agami Islam kanthi paripurna badhe nuwuhaken pribadi muslim ingkang migunani dhateng tiyang sanes. “khairun naas anfa’ahum linnas”.
Kangge mujudaken rukunipun sesami tiyang Islam mangga kita tingkataken keilmuan lan amaliyah, kita kembangaken sikap saling asah-asih lan asuh, mong tinemong, wasiat-winasiyatan kanthi tujuan pados ridhanipun Gusti Allah. Jalaran ibadah kanthi ikhlas badhe pikantuk ridhanipun Gusti Allah, kanthi ridhanipun Gusti Allah kita badhe tansah eling dhateng Gusti Allah lan kita badhe tansah rumaos caket dhateng Allah.
Menawi kita tansah eling lan rumaos caket dhateng Gusti Allah punapa ingkang kita khawatiraken salebetipun gesang ing alam dunya punika, punapa ingkang kita kersakaken salebetipun kita gesang ing alam dunya punika, kejawi dhateng Gusti Allah kita manuwun, jalaran namung Allah zat ingkang Maha Kuwaos, Welas Asih lan boten pilih kasih.


بارك الله لى ولكم فى القران الكريم ونفعنى واياكم بما فيه من الايات والذكر الحكيم وتقبل منى ومنكم تلا وته انه هوالسميع العليم.





الخطبة الثانية

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِيْ أَمَرَنَا بِاْلاِتِّحَادِ وَاْلاِعْتِصَامِ بِحَبْلِ اللهِ الْمَتِيْنِ. أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيْكَ لَهُ، إِيَّاهُ نَعْبُدُ وَإِيَّاُه نَسْتَعِيْنُ. وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ، اَلْمَبْعُوْثُ رَحْمَةً لِلْعَالَمِيْنَ. اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِيْنَ. عِبَادَ الله، اِتَّقُوا اللهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ وَسَارِعُوْا إِلَى مَغْفِرَةِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ. إِنَّ اللهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّوْنَ عَلَى النَّبِيِّ، يَاأَيُّهاَ الَّذِيْنَ ءَامَنُوْا صَلُّوْا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوْا تَسْلِيْمًا. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ وَقَرَابَتِهِ وَأَزْوَاجِهِ وَذُرِّيَّاتِهِ أَجْمَعِيْنَ. اَللَّهُمَّ أَصْلِحْ جَمِيْعَ وُلاَةِ الْمُسْلِمِيْنَ، وَانْصُرِ اْلإِسْلاَمَ وَالْمُسْلِمِيْنَ، وَأَهْلِكِ الْكَفَرَةَ وَالْمُشْرِكِيْنَ وَأَعْلِ كَلِمَتَكَ إِلَى يَوْمِ الدِّيْنِ. اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ اْلأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَاْلأَمْوَاتِ، إِنَّكَ قَرِيْبٌ مُجِيْبُ الدَّعَوَاتِ وَيَا قَاضِيَ الْحَاجَاتِ. اَللَّهُمَّ افْتَحْ بَيْنَنَا وَبَيْنَ قَوْمِنَّا بِالْحَقِّ وَاَنْتَ خَيْرُ الْفَاتِحِيْنَ. رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ.

عِبَادَ اللهِ، إِنَّ اللهَ يَأْمُرُكُمْ بِالْعَدْلِ وَاْلإِحْسَانِ وَإِيتَآئِ ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُوْنَ. فَاذْكُرُوا اللهَ الْعَظِيْمَ يَذْكُرْكُمْ وَادْعُوْهُ يَسْتَجِبْ لَكُمْ وَلَذِكْرُ اللهِ أَكْبَرُ.

Anda sedang membaca artikel dari untajiaffan Terbaru hari ini. Mohon untuk membagikan artikel ini ke teman anda melalui sosial media dibawah ini.

Artikel Untajiaffan Lainnya:



Kotak Komentar